Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Noi tendinte in CV: QR code

Noi tendinte in CV: QR code

Noi tendinte in CV: QR code

Noi tendinte in CV: QR code

Mai nou, angajatorii gasesc in CV-uri noile coduri de bare ce ascund diverse informatii interesante despre candidati.


Codurile QR reprezinta o noua forma de publicitate neconventionala, fiind din ce in ce mai prezente in publicatii, pe afise, pliante, ambalaje, etc. Ele nu sunt altceva decat niste coduri de bare 2D care permit stocarea a numeroase informatii digitale (text, carti de vizita electronice, link-uri catre diverse site-uri).

QR insemnand "quick response", acest tip de cod se bazeaza pe rapiditatea si usurinta cu care pot fi decodate informatiile cu ajutorul telefonului mobil. In plus, oricine isi poate crea propriul QR code, cu ajutorul generatoarelor disponibile gratuit pe diverse site-uri web.

Plasat pe un CV sau o carte de vizita, un QR code poate trimite catre blogul vostru, contul de Twitter, sau poate contine orice alta informatie care sa ateste expertiza voastra legata de postul vizat.

Pentru ca angajatorii nu sunt inca obisnuiti cu aceasta practica, nu toti au interesul de a scana codurile QR de pe CV-uri. Insa pentru domeniile in care se cauta candidati creativi, cu idei novatoare, prezenta acestor coduri pe CV este extrem de interesanta si incitanta.

Daca doriti sa va personalizati CV-ul cu un QR code, trebuie sa va ganditi in ce context veti atrage interesul angajatorului de a citi respectivul cod. De exemplu, daca va completati candidatura direct pe site-ul companiei, un astfel de cod poate fi dificil de accesat datorita posibilelor restrictii.

In schimb, daca aveti posibilitatea de a inmana personal CV-ul echipei de recrutare, puteti include un QR code in care sa codificati diverse informatii interesante despre profilul vostru, care nu pot fi prezentate pe larg in CV.

Prezenta unui QR code pe CV este utila doar in situatia in care acesta aduce un plus de valoare candidaturii voastre: un link catre blogul vostru, catre versiunea online a CV-ului, catre un website cu informatii despre diverse proiecte, campanii la care ati participat, etc.

Daca isi va dovedi utilitatea,  tehnologia codurilor QR va fi din ce in ce mai apreciata, constituind o metoda originala de a va face CV-ul remarcat de angajator.Mai multe despre "Noi tendinte in CV: QR code":

Cum redactam un CV entry level

Cum redactam un CV entry level

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level.

» Citeste tot articolul

Ce verificam inainte de trimiterea CV-ului?

Ce verificam inainte de trimiterea CV-ului?

Va prezentam cele mai importante elemente de verificat inainte de a trimite CV-ul angajatorului.

» Citeste tot articolul

Tehnici pentru a scurta CV-ul

Tehnici pentru a scurta CV-ul

Prezentarea CV-ului pe o singura pagina vi se pare un lucru imposibil? Este nevoie de timp si exercitiu pentru a reusi acest lucru.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania