Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Importanta titlului unui CV

Importanta titlului unui CV

Importanta titlului unui CV

Importanta titlului unui CV

In cautarea unui job, titlul CV-ului este primul contact cu angajatorul. Acesta trebuie sa fie clar si concis si adaptat job-ului cautat in momentul respectiv.

Dand un titlu CV-ului vostru reusiti sa va apropiati cat mai mult de job-ul dorit. Daca raspundeti la un anunt de angajare, este pentru un job precis. Este evident ca veti fi mai repede remarcati de angajator daca titlul CV-ului corespunde cu job-ul respectiv.

Daca trimiteti o candidatura spontana, cu toate ca sunteti specializati in mai multe domenii, trebuie sa va pozitionati pe o anumita axa. Angajatorul va putea analiza mai usor candidatura voastra si, mai ales, va putea incadra CV-ul vostru cu cele de acelasi tip.

Puteti sa aveti diferite CV-uri cu diferite titluri, cu conditia ca acestea sa corespunda demersului vostru. CV-ul trebuie sa fie conceput ca un proiect profesional. Angajatorii prefera candidatii al caror parcurs profesional este liniar. Un titlu identic sau apropiat job-ului cautat il va ajuta pe angajator.

Titlul CV-ului va accentua functia sau sectorul de activitate in functie de compatibilitatea voastra cu job-ul respectiv. De exemplu, vreti sa aplicati pentru un post de agent vanzari in constructii. Exista trei posibilitati: fie aveti experienta de agent vanzari, dar nu in constructii, fie aveti experienta in domeniul constructiilor dar nu si in domeniul comercial, fie aveti experienta de agent vanzari in constructii. Daca va incadrati in una din primele doua situatii, cel mai bine ar fi sa cautati un alt job pentru care sa aplicati.

Alegerea titlului este esentiala pentru a analiza compatibilitatea intre profilul vostru si cel cautat de angajator. In momentul in care aplicati pentru un job trebuie sa adaptati continutul CV-ului in functie de job-ul urmarit, deoarece valoarea experientelor voastre difera in functie de job si domeniu de activitate.Mai multe despre "Importanta titlului unui CV":

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

» Citeste tot articolul

Spatiu Studiu

Spatiu Studiu

Rubrica "Spatiu studiu" este dedicata studentilor si tinerilor care se pregatesc pentru cele mai importante etape din educatia lor.

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania