Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Evitati capcanele CV-ului!

Evitati capcanele CV-ului!

Evitati capcanele CV-ului!

Evitati capcanele CV-ului!

Fiti foarte atenti la capcanele care vi se intind atunci cand va grabiti sa trimiteti CV-ul!

Desi trierea CV-urilor este un procedeu rapid, angajatorul poate remarca orice greseala cat de mica si va poate scoate din competitite. Un CV trimis in graba poate contine multe capcane pe care nu le sesizati de fiecare data. Insa cei care va analizeaza CV-ul sunt atenti la orice detaliu si resping cu usurinta candidaturile care contin erori de orice tip.

Atentie la greselile de scriere!

Pe buna dreptate, angajatorul considera ca ati avut suficient timp sa cititi si sa recititi CV-ul, motiv pentru care orice greseala de ortografie sau gramaticala este sanctionata prin respingerea candidaturii. Desi ati citit CV-ul de mai multe ori, este posibil sa nu observati anumite greseli. Rugati pe altcineva sa va citeasca CV-ul cu atentie, pentru a va ajuta sa descoperiti si sa corectati eventuale erori de scriere.

Atentie la limbajul folosit!

Limbajul tehnic sau specific unui anumit domeniu de activitate trebuie sa se regaseasca in CV-ul vostru. Insa aveti grija sa nu exagerati cu acronimele si termenii tehnici, pentru ca persoanele care fac o prima selectie a CV-ului nu sunt neaparat familiarizate cu jargonul specific fiecarui job. Cel mai bine este sa utilizati un limbaj asemanator cu cel din anuntul de angajare.

Atentie la structura si dimensiunea CV-ului!

Incercati pe cat posibil sa structurati CV-ul astfel incat informatiile sa pastreze o logica si sa poata fi reperate cu usurinta. Incercati sa ramaneti factuali, pentru a nu depasi 2 pagini! Limitati-va strict la informatiile relevante pentru job-ul pentru care aplicati, pentru ca un CV lung si stufos este obositor si va fi evitat cu siguranta!

Atentie la scrisoarea de intentie!

De multe ori, angajatorii primesc scrisori de intentie gresite, adresate altor companii. Pentru a evita aceasta eroare grava, verificati de fiecare data continutul scrisorii de intentie atunci cand o alaturati CV-ului! Este important sa adaptati informatiile din scrisoarea de intentie in functie de specificul fiecarei candidaturi,  pentru a nu da impresia ca folositi o "scrisoare universala" indiferent de job.

Atentie la candidatura pe e-mail!

Daca trimiteti candidatura pe e-mail, verificati cu atentie ca atasamentul e-mailului sa contina documentele corecte si actualizate. La fel de importanta este si adresa destinatarului. Pentru a fi siguri ca CV-ul a ajuns unde trebuie, solicitati o confirmare de primire a mesajului transmis.

Respectati sfaturile noastre pentru un CV si o candidatura de calitate!Mai multe despre "Evitati capcanele CV-ului!":

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Inainte de a incepe redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, este important sa stiti care este utilitatea lor reala in procesul de angajare.

» Citeste tot articolul

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

Desi CV-ul Word este, fara indoiala, formatul cel mai des utilizat in recrutarea online, CV-ul in format PDF incepe sa castige teren, datorita avantajelor sale.

» Citeste tot articolul

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania