Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Inainte de a incepe redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, este important sa stiti care este utilitatea lor reala in procesul de angajare.

Cei mai multi candidati isi indreapta toate eforturile pentru redactatrea CV-ului si pun pe locul doi redactarea scrisorii de intentie. Este foarte important sa stiti ca o companie cauta inainte de toate competente, nu oameni.

CV-ul

Atentie sa nu amestecati informatiile din CV cu cele din scrisoarea de intentie. CV-ul este un rezumat care contine toate informatiile importante ale unui candidat. Acesta are scopul de a informa angajatorul despre competentele si aptitudinile de care ar putea sa beneficieze daca v-ar angaja.

CV-ul este o fisa tehnica a candidatului care permite prezentarea informatiilor cu caracter profesional. Exista o singura exceptie de la acesta regula : rubrica « hobby-uri ». Aceasta rubrica din CV contine principalele hobby-uri extraprofesionale ale candidatilor. Atunci cand prezentati informatiile din aceasta rubrica trebuie sa tineti cont ca CV-ul este un document profesional si trebuie sa fie prezentat intr-un mod profesionist.

Scrisoarea de intentie

In primul rand, trebuie mentionat ca scrisoarea de intentie nu trebuie sa parafrazeze CV-ul, ci ar trebui sa reprezinte o motivatie pentru trimiterea candidaturii. Scrisoarea de intentie este documentul prin intermediul caruia angajatorul ar trebui sa inteleaga cererea voastra.

Dupa consultarea CV-ului si scrisorii de intentie, angajatorul trebuie sa fie in masura sa afle daca persoana respectiva dispune de competentele necesare si, daca parcursul sau, demonstreaza ca ar fi persoana potrivita pentru job-ul propus.

Trebuie sa stiti ca exista elemente care fac diferenta intre o candidatura si o candidatura perfecta. Candidatura perfecta trebuie sa va prezinte intr-o lumina profesionista si trebuie sa retina atentia angajatorului. CV-ul si scrisoarea de intentie sunt elemente care contribuie la reusita voastra profesionala.Mai multe despre "Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie":

Aspectele esentiale ale CV-ului

Aspectele esentiale ale CV-ului

Un angajator cauta lucruri precise la un candidat. Cu o singura privire pe CV-ul vostru, angajatorul este capabil sa-si dea seama daca aveti un profil bun sau nu pentru postul propus.

» Citeste tot articolul

Ce cauta angajatorii in CV?

Ce cauta angajatorii in CV?

Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa stiti ce cauta angajatorul in CV-urile voastre.

» Citeste tot articolul

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania