Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Curriculum vitae mixt

Curriculum vitae mixt

Curriculum vitae mixt

Curriculum vitae mixt

Un CV mixt poate fi folosit atat de candidatii cu o experienta profesionala importanta, cat si de catre cei care isi schimba des job-ul.

In general, forma unui CV difera in functie de modalitatea de prezentare a datelor. Astfel, CV-ul se poate imparti in 3 mari categorii: CV-ul cronologic, care prezinta experienta profesionala de la cea mai recenta pana la cea mai veche, CV-ul functional, care prezinta experienta profesionala pe competente si CV-ul mixt, care combina cele 2 tipuri de CV.

CV-ul mixt contine atat experienta profesionala in ordine invers cronologica, cat si prezentarea functionala a competentelor si a realizarilor care sunt importante pentru angajator.

Un CV mixt pune accentul pe principalele realizari ale candidatului si pe diversele sale experiente profesionale. Scopul unui astfel de CV este de a atrage atentia si interesul angajatorului, prin inserarea la inceputul CV-ului a urmatoarelor informatii:

- obiectivele de cariera ale candidatului;
- o scurta descriere a calitatilor si competentelor, in functie de postul vizat.

In continuare, in CV-ul mixt sunt prezentate invers cronologic educatia si formarea profesionala a candidatului.

Acest format al CV-ului mixt este usor de adaptat si de personalizat pentru fiecare job in parte, intrucat nu trebuie modificate decat obiectivele si descrierea competentelor din prima parte a CV-ului.

Chiar daca un CV mixt nu este foarte popular, acesta este privit cu mai multa incredere de angajatori decat CV-ul functional, deoarece prezentarea experientelor profesionale cronologic arata ca un candidat nu are nimic de ascuns. Pe de alta parte, CV-ul mixt este mai greu de realizat pentru ca necesita mai multa inspiratie pentru prezentarea acelor motivatii cheie pentru job-ul pe care doriti sa-l obtineti.

Un CV mixt poate fi folosit cu succes atat de catre candidatii care au avut mai multe job-uri in acelasi sector de activitate, cat si de catre cei care si-au schimbat des locul de munca. Folosind structura unui CV mixt, un candidat poate sa puna mai usor accentul fie pe competentele sale specifice, fie pe competentele sale variate din mai multe domenii.

CV-ul mixt este preferat de angajatori pentru ca le permite acestora sa identifice mai rapid daca un candidat este sau nu potrivit pentru postul cautat. Pe de alta parte, redactarea unui CV mixt este riscanta pentru candidat, daca prima parte a CV-ului nu este bine compusa.

Daca stiti sa va prezentati intr-un mod clar si concis competentele-cheie, CV-ul mixt poate fi aliatul vostru in demersul pentru obtinerea unui job!Mai multe despre "Curriculum vitae mixt":

Aspectele esentiale ale CV-ului

Aspectele esentiale ale CV-ului

Un angajator cauta lucruri precise la un candidat. Cu o singura privire pe CV-ul vostru, angajatorul este capabil sa-si dea seama daca aveti un profil bun sau nu pentru postul propus.

» Citeste tot articolul

Ce cauta angajatorii in CV?

Ce cauta angajatorii in CV?

Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa stiti ce cauta angajatorul in CV-urile voastre.

» Citeste tot articolul

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania