Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Cum sunt respinse CV-urile voastre

Cum sunt respinse CV-urile voastre

Cum sunt respinse CV-urile voastre

Cum sunt respinse CV-urile voastre

Redactarea unui CV : cele trei etape pe care le urmeaza angajatorul pentru a va respinge CV-ul.


Este foarte dificil pentru un angajator sa analizeze cu atentie toate CV-urile pe care le primeste pentru fiecare job in parte. Aceste CV-uri sunt de cele mai multe ori, in numar de 200-300, sau chiar mai mult. Avand un timp de lucru limitat, si un numar mare de CV-uri de analizat, acesta se va uita pe fiecare CV doar cateva secunde, cautand motivele pentru care va putea elimina un numar cat mai mare de CV-uri. Astfel, doar candidatii cu cele mai interesante CV-uri vor fi convocati pentru interviu.

De obicei, angajatorii trec CV-urile prin 3 etape de filtrare, fapt ce ii ajuta sa selectioneze persoanele cele mai apte pentru interviu.

Iata cele 3 etape :

Etapa 1: Citirea rapida a CV-ului in 20-30 secunde

Angajatorul nu va consacra minute intregi pentru a cauta intr-un CV informatiile care il intereseaza. La inceput, pentru fiecare CV in parte nu vor fi consacrate mai mult de 30 secunde. Astfel :
- orice CV mai mare de 4 pagini va fi respins. Nu depasiti mai mult de 2 pagini pentru un CV, decat daca acest lucru este o practica folosita in sectorul in care lucrati ;
- orice CV care nu are pe prima pagina profilul candidatului si obiectivul pe care acesta il urmareste, va fi aruncat ;
-  orice CV care contine fraze lungi si paragrafe inghesuite, va fi aruncat. Daca la o privire rapida asupra CV-ului angajatorul nu va putea identifica cele mai importante informatii, precum competentele candidatului si realizarile acestuia, capacitatea de comunicare a candidatului va fi pusa sub semnul intrebarii;
- orice CV “neingrijit” va fi aruncat. Astfel, folosirea mai multor fonturi, de marimi si culori diferite, cu continut confuz, cu aspect neaerisit, vor face CV-ul greu de citit. Daca doriti sa atasati o fotografie CV-ului, aceasta trebuie sa fie de tip buletin sau pasaport, altfel riscati sa dati impresia de neprofesionalism.
La sfarsitul acestei etape, 70% dintre CV-uri vor fi respinse.

Etapa 2: Angajatorul va acorda aproximativ 30-45 secunde CV-urilor ramase

Pentru ca in acest moment angajatorul are mai putine CV-uri de analizat, va putea acorda mai mult timp fiecarui CV completat in parte.
Fara a intra insa in detaliile CV-urilor, angajatorul doreste sa vada ce aveti de oferit si daca ceea ce oferiti corespunde specificitatilor si competentelor postului. De aceea trebuie sa adaptati continutul CV-ului vostru, astfel incat acesta sa contina toate competentele care au fost mentionate in cerintele postului.
La sfarsitul acestei faze, vor mai ramane aproximativ 15% din CV-uri.

Etapa 3 : pregatirea intrebarilor pentru interviu si selectionarea candidatilor pentru “lista scurta”

In timpul acestei etape, angajatorul va consacra si mai mult timp pentru fiecare CV completat, pentru a gasi eventuale incoerente. Acesta va selectiona CV-urile care corespund candidatului ideal. Pentru a selectiona candidatii pentru interviu, angajatorul va urmari 2 aspecte:

- Ce rezultate a obtinut candidatul in urma experientelor sale profesionale si daca a contribuit la succesul companiilor in care a lucrat;
- Activitatile extrascolare, si prin ce anume se distinge de restul candidatilor

Lista finala a candidatilor ce vor fi convocati la interviu va fi stabilita la sfarsitul acestei etape. De obicei aceasta lista contine aproximativ 10 candidati.

Pentru ca CV-ul vostru sa fie selectionat pentru interviu, este foarte important sa va modificati CV-ul in functie de cerintele fiecarui post in parte ! Mai multe despre "Cum sunt respinse CV-urile voastre":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania