Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Ce riscam atunci cand mintim in CV ?

Ce riscam atunci cand mintim in CV ?

Ce riscam atunci cand mintim in CV ?

Ce riscam atunci cand mintim in CV ?

Inventarea unei experiente intr-o companie, “inmultirea” diplomelor obtinute, inventarea de stagii de pregatire... toate acestea pot schimba parerea angajatorilor!


Aceasta practica este intalnita deseori in randul candidatilor si este foarte important sa cunoasteti riscurile la care va expuneti atunci cand decideti sa actionati astfel.

Daca veti fi descoperiti in timpul recrutarii...

Profesionistii in recrutare au invatat sa imbine intrebari pentru a descoperi minciunile si omisiunile candidatilor.
Din ce in ce mai multe companii si firme de recrutare verifica informatiile din CV-uri. Angajatorii fac adesea apel si la firme specializate in verificarea CV-urilor, care sunt foarte eficiente. De aceea, sansele de a insela angajatorii sunt destul de mici !Daca se descopera ca ati mintit, veti fi eliminati din procesul de recrutare aflat in curs. Mai grav, numele voastre vor fi discreditate iar firmele de recrutare pot comunica intre ele acest gen de informatii. Veti risca astfel sa fiti inclusi pe « lista neagra » a candidatilor care trebuie evitati.

Daca veti fi descoperiti dupa ce ati fost recrutati…

Chiar daca treceti de interviu, batalia este departe de a fi castigata
. Daca ati inventat experiente si competente pe care nu le aveti, veti fi oare capabili sa faceti fata proiectelor ce vi se vor incredinta ? Daca ati ascuns existenta copiilor, cum o sa explicati absentele atunci cand ei sunt bolnavi ? Daca ati mintit in legatura cu varsta, CNP-ul va va da de gol imediat. Datorita acestor minciuni, angajatorul risca sa nu va mai acorde increderea necesara, iar cariera voastra in compania respectiva nu va mai avea nici un viitor.

Daca minciuna voastra este o escrocherie…

Anumite meserii, cum ar fi medic, avocat sau expert-contabil sunt strict incadrate prin lege. Puteti ajunge in justitie pentru  folosirea frauduloasa a unui titlu sau a unei functii pe care nu o aveti.

Nu uitati: Intotdeauna minciuna risca sa se intoarca impotriva voastra !Mai multe despre "Ce riscam atunci cand mintim in CV ?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania