Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul supracalificat

CV-ul supracalificat

CV-ul supracalificat

CV-ul supracalificat

Nu o singura data v-ati intrebat de ce nu ati fost ales pentru interviu, desi indeplineati toate cerintele angajatorului, chiar si in plus. V-ati gandit ca poate candidatura dumneavoastra a fost evaluata ca fiind supracalificata?

Exista perioade in cariera multora in care intervine nevoia de schimbare. Dorinta de a face ceva nou poate fi perceputa ca “supracalificare” de catre multi angajatori. Este cu atat mai frustrant sa afli acest lucru cand iti doresti cu adevarat un anume job si cand stii ca postul ti s-ar potrivi de minune.

Supracalificarea poate crea mai multe probleme decat crezi, mai ales atunci cand nevoia disperata de a gasi un loc de munca te impinge sa aplici pe posturi inferioare pregatirii tale.

Ce crede angajatorul

Faptul de a aplica pentru un post pentru care esti supracalificat poate fi interpretat ca subestimare a propriei persoane si lipsa de respect de sine. A te subaprecia atunci cand « te vinzi » e ca si cum ceva foarte valoros de pe piata ar fi oferit la jumatate de pret. De asemenea, angajatorului i se poate parea foarte suspicioasa aplicarea ta si poate crede ca urmaresti job-ul respectiv pentru a obtine anumite avantaje sau pentru a urmari o anumita pozitie in cadrul firmei.

Pe de alta parte, o persoana supracalificata va solicita un salariu mai mare, va deveni demotivata intr-un timp scurt si va dori sa promoveze cat mai repede, iar de cele mai multe ori compania nu este dispusa sa-si asume aceste riscuri din partea unui nou angajat.

Sfaturi pentru ca un CV supracalificat sa fie luat in considerare

In cazul in care va doriti un job pentru care ati putea fi considerati supracalificati, obiectivul principal care trebuie urmarit in CV este accentuarea motivelor pentru care sunteti interesati de postul respectiv. Exista mai multe metode de a face acest lucru:

- Folositi-va CV-ul pentru a demonstra angajatorului ca aptitudinile si calitatile voastre sunt direct legate de planurile de dezvoltare ale companiei.

- Puneti accent pe competentele organizatorice, aptitudinle de munca in echipa, etc. In acest fel veti arata ca succesul echipei (si al companiei) este mai important decat interesul personal.

- Incercati sa diminuati impactul asupra posturilor si experientei anterioare si eliminati cuvintele-cheie care duc in aceasta directie. De exemplu, daca CV-ul vostru contine foarte multe informatii din domeniul tehnic sau IT si dumneavoastra doriti sa aplicati pentru un post in vanzari, incercati sa atenuati continutul in asa fel incat detaliile irelevante sa dispara si utilizati spatiul ca sa scoateti la iveala aptitudinile care se potrivesc job-ului dorit.

- Folositi scrisoarea de intentie ca un mijloc de a pregati angajatorul pentru discrepanta dintre experienta voastra si postul vizat, motivandu-va alegerea si aratandu-va increderea ca atuurile voastre vor fi benefice companiei.

A obtine un job chiar daca sunteti supracalificati este un lucru realizabil, dar pe termen lung poate fi un demers contraproductiv si lipsit de satisfactii. E bine sa nu luati in considerare aceasta oportunitate decat ca ultima solutie, avand in vedere ca e mult mai usor sa cresteti in experienta si calificari, decat  s-o luati de la capat.Mai multe despre "CV-ul supracalificat":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: CV-ul supracalificat

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania