Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul: greselile (care) nu sunt acceptate!

CV-ul: greselile (care) nu sunt acceptate!

CV-ul: greselile (care) nu sunt acceptate!

CV-ul: greselile (care) nu sunt acceptate!

Pentru a fi eficient, CV-ul trebuie sa respecte anumite reguli atat in ceea ce priveste asezarea in pagina, cat si in ceea ce priveste continutul.

CV-ul este documentul esential care constituie primul vostru contact cu angajatorul. Pentru a reusi sa impresionati trebuie sa aduceti un plus de valoare constructiei si redactarii acestuia. O greseala poate sa fie fatala.

Erori in ceea ce priveste forma

1. Un CV pe mai multe pagini – Este de preferat ca CV-ul sa nu fie structurat pe mai mult de o pagina. In cazul profilurilor foarte experimentate, CV-ul pe mai multe pagini este acceptat, dar informatiile prezentate trebuie sa aduca un plus de valoare candidaturii.

2.       Absenta structurii – CV-ul este un document ierarhizat si structurat in rubrici. Pentru a facilita citirea CV-ului, incercati sa structurati informatiile in aceeasi maniera in toate rubricile. Asezarea in pagina intr-o maniera armonioasa si aerata faciliteaza citirea CV-ului si prezinta o prima impresie pozitiva.

3.       Repetarile – Redactarea CV-ului necesita o munca de reflectie, mai ales in alegerea cuvintelor. Incercati sa diversificati frazele si verbele in prezentare.

4.       Frazele lungi – Incercati sa folositi fraze scurte, in care sa prezentati cele mai importante aspecte. Exista anumite realizari care nu aduc nici un atu candidaturii voastre si pe care nu trebuie sa va axati. Calitatea trebuie sa primeze in fata cantitatii!

Erori in ceea ce priveste continutul

1.       Impersonalitatea CV-ului – Continutul CV-ului vostru trebuie sa fie adaptat fiecarui anunt sau job vizat. CV-urile care nu sunt personalizate si axate pe cerintele angajatorilor au putine sanse de a fi retinute.

2.       Un obiectiv profesional vag - Argumentele de a avansa, termenii folositi, experientele prezentate, totul trebuie minutios ales in functie de obiectivul vostru profesional. Acest obiectiv ofera coerenta parcursului vostru si permite angajatorului de a repera usor traiectoria si ascensiunea voastra. Fara aceasta, el nu va ajunge prea departe in citirea CV-ului vostru.

3.       Absenta rezultatelor - CV-ul trebuie sa va puna in valoare, ca pe un produs de care angajatorul va avea nevoie. Parcurgand CV-ul vostru, angajatorul trebuie sa gaseasca raspuns la nevoile lui. Fara rezultate concrete angajatorul se va gandi ca nu puteti sa-l ajutati in demersul lui.

CV-ul poate fi la fel de variat precum posturile pentru care concurati, asa ca totul este sa alegeti un model CV potrivit pentru profilul vostru si job-ul ales!Mai multe despre "CV-ul: greselile (care) nu sunt acceptate!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania