Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul electronic!

CV-ul electronic!

CV-ul electronic

CV-ul electronic!

CV-ul electronic cuprinde aceleasi informatii ca si CV-ul clasic, dar va permite sa fiti mai dinamici si mai inventivi, determinandu-l pe angajator sa-si doreasca sa va intalneasca.

1) Trimiteti fisierele lizibile, in format A4!

Majoritatea companiilor sunt dotate cu sisteme informatice care le permit primirea candidaturilor electronic. Exista insa companii care sunt nevoite sa tipareasca CV-urile primite. De aceea, trebuie sa aveti grija ca atunci cand trimiteti un CV electronic, acesta trebuie sa ramana lizibil chiar si atunci cand este tiparit.

2) Evitati mail-urile in format HTML!

Trebuie sa tineti cont de faptul ca firmele dispun de o adresa de mail, dar, este posibil, sa nu dispuna de alte instrumente Web. Calculatoarele nu sunt echipate cu softuri care sa permita citirea in format HTML. In consecinta, este de preferat sa nu trimiteti CV-ul in format HTML ci in text brut.

3) Salvati CV-ul intr-o versiune comuna si mai veche a softului pe care-l folositi!

Exista mai multe posibilitati de a trimite un CV:

CV-ul mail
: Este CV-ul care este trimis in mesajul mail-ului. Inconvenientul acestei forme este faptul ca nu este foarte estetic si nu poate avea o forma foarte lizibila. In schimb, are avantajul ca poate fi vazut de orice companie, oricare ar fi sistemul lor informatic.

CV-ul in fisier atasat: CV-ul este creat intr-o aplicatie si apoi este trimis sub forma de fisier atasat. Aceasta forma permite ordonarea CV-ului. Pentru a fi siguri ca CV-ul vostru o sa fie citit, trebuie sa aveti grija ca aplicatia in care este creat CV-ul sa fie o aplicatie comuna, cum ar fi Word (.doc) sau RTF (.rtf). Daca dispuneti de o versiune mai veche de Word este de preferat sa inregistrati CV-ul sub aceasta versiune.

4) Salvati poza in format .gif sau .jpg pentru a nu depasi 50 Kb

Anumite companii cer sa trimiteti si o poza impreuna cu CV-ul. Daca aveti posibilitatea sa scanati o poza, inregistrati documentul in format .gif sau .jpg. Aceste formate permit limitarea dimensiunii pozei, in asa fel incat aceasta sa nu mareasca durata de trimitere a mail-ului.

Avantajul CV-ului electronic este faptul ca permite angajatorului sa utilizeze cuvinte cheie pentru a cauta in candidatura voastra criteriile lui de selectie.Mai multe despre "CV-ul electronic!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania