Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul care atrage atentia angajatorului

CV-ul care atrage atentia angajatorului

CV-ul care atrage atentia angajatorului

CV-ul care atrage atentia angajatorului

Sfaturile si sugestiile pentru redactarea unui CV sunt foarte importante, insa depinde doar de voi daca le veti pune in aplicare.

Puneti accentul pe simplitate

Un CV nu este altceva decat prezentarea pregatirii, experientei voastre profesionale si hobby-urilor. Folositi CV-ul pentru a pune in valoare punctele voastre forte, dar fara a intra in detalii. Scrisoarea de intentie si interviul sunt suficiente pentru acest lucru.

Puneti accent pe realizari

Folositi verbe de actiune si puneti in valoare realizarile cele mai importante. Nu insiruiti toate sarcinile pe care le-ati avut in functiile anterioare.

Adaptati CV-ul in functie de companie

Angajatorii primesc foarte multe cereri de angajare. Deci, daca aplicati pentru un job in domeniul IT, aveti grija sa prezentati acest aspect inanite de a incepe sa enumerati functiile anterioare. Mentionati acest lucru in obiectivul CV-ului.

Fiti sinceri

Sa mintiti in CV este o pierdere de timp atat pentru voi, cat si pentru un eventual angajator. Adaugarea unei perioade de cateva luni pentru o experienta profesionala vi se pare o idee buna, dar in cazul in care acest aspect va fi descoperit, cu siguranta candidatura voastra va fi respinsa.

Activitati extra-curriculare

Daca sunteti abia la inceputul carierei profesionale, pentru a personaliza CV-ul vostru este de preferat sa vorbiti si despre realizarile din timpul anilor de studiu. De asemenea, precizati daca ati avut un job de vara sau o scurta colaborare pentru un proiect. Acest lucru demonstreaza ca sunteti o persoana entuziasta, cu initiativa.

Analizarea CV-ului de inca o persoana

Cum este cazul si pentru alte documente, citirea CV-ului de inca o persoana este utila atat pentru identificarea greselilor, cat si pentru unele sfaturi. Nu trimiteti niciodata CV-ul imediat dupa ce ati terminat redactarea lui. Reveniti asupra lui peste cateva zile pentru a-l reciti si eventual sa-l trimiteti angajatorilor.

Referinte

Daca aveti referinte, nu ezitati sa le mentionati in CV. Inainte de a utiliza numele persoanelor respective, contactati persoanele si cereti-le acordul.Mai multe despre "CV-ul care atrage atentia angajatorului":

Aspectele esentiale ale CV-ului

Aspectele esentiale ale CV-ului

Un angajator cauta lucruri precise la un candidat. Cu o singura privire pe CV-ul vostru, angajatorul este capabil sa-si dea seama daca aveti un profil bun sau nu pentru postul propus.

» Citeste tot articolul

Ce cauta angajatorii in CV?

Ce cauta angajatorii in CV?

Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa stiti ce cauta angajatorul in CV-urile voastre.

» Citeste tot articolul

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania