Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul Junior: sfaturi pentru tinerii candidati

CV-ul Junior: sfaturi pentru tinerii candidati

CV-ul Junior: sfaturi pentru tinerii candidati

CV-ul Junior: sfaturi pentru tinerii candidati

Multi dintre candidati au impresia ca stiu totul despre redactarea unui CV. Tu ce parere ai?


Fie ca esti sau nu la inceput de drum, iti prezentam cateva sfaturi utile care sa te ajute sa iesi din impas si sa redactezi un CV profesionist!

Obiectivul CV-ului

Daca CV-ul, ad literam, reprezinta parcursul vietii educationale si profesionale, obiectivul CV-ului trebuie sa ii dezvaluie angajatorului competentele tale.

Titlul CV-ului

Titlul unui CV este util doar daca aduce informatii suplimentare sau daca iti sintetizeaza profilul sau candidatura. Poti relua titlul job-ului pentru care candidezi sau domeniul/functia actuala. In niciun caz nu folosi un titlu de tipul: "CV" sau "tanar candidat disponibil"!

Rubricile CV-ului

Cand deschide CV-ul, angajatorul trebuie sa gaseasca dintr-o privire rubricile care il intereseaza. Rubricile clasice din CV - educatia, experienta profesionala, cursuri si diplome obtinute etc. - sunt cele mai potrivite pentru structurarea informatiei si realizarea unui document eficace.

Rubrica "Educatie"

Aceasta rubrica debuteaza cu ultima scoala absolvita sau care este in curs si se incheie cu prima, care de obicei este liceul. Pentru fiecare scoala absolvita, este necesar sa mentionezi diploma obtinuta si titulatura acesteia, mai ales in cazul studiilor universitare si postuniversitare.

Rubrica "Experienta profesionala"

La fel ca si in cazul educatiei, experientele profesionale se mentioneaza in ordine antecronologica si includ data si durata angajarii, numele angajatorului, locatia, numele postului ocupat si responsabilitatile si competentele dobandite. Daca nu ai mai lucrat pana in prezent, nu te speria de aceasta rubrica. Poti include aici programele de practica, activitatile de voluntariat, training-urile sau orice alte activitati in urma carora ai dobandit cunostinte, competente si aptitudini.

Rubrica "Alte activitati"

Activitatile extrascolare sunt importante, mai ales pentru tineri. Ele ii permit angajatorului sa-si faca o idee despre personalitatea ta. Insa ai grija sa nu-ti transformi CV-ul intr-o brosura publicitara de calatorii, sport si timp liber. Mentioneaza numai activitatile cele mai semnificative, care dezvaluie cunostinte si aptitudini pertinente pentru evolutia ta profesionala.

Nu exista CV-ul ideal, insa exista multe CV-uri ratate. Mai ales daca esti la inceput de drum, tine cont de sfaturile noastre pentru redactarea CV-ului!Mai multe despre "CV-ul Junior: sfaturi pentru tinerii candidati":

Noi tendinte in CV: QR code

Noi tendinte in CV: QR code

Mai nou, angajatorii gasesc in CV-uri noile coduri de bare ce ascund diverse informatii interesante despre candidati.

» Citeste tot articolul

Cum ascundeti

Cum ascundeti "defectele" din CV fara a fi prinsi?

Pentru a avea un CV valoros, nu trebuie sa mintiti, ci sa prezentati informatiile in asa fel incat micile "defecte" sa nu iasa in evidenta.

» Citeste tot articolul

Cum redactam un CV entry level

Cum redactam un CV entry level

Aflati care sunt elementele pe care trebuie sa puneti accent in CV atunci cand doriti sa candidati pentru o pozitie entry level.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania