Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul 2.0: noua era in recrutare

CV-ul 2.0: noua era in recrutare

CV-ul 2.0: noua era in recrutare

CV-ul 2.0: noua era in recrutare

Odata cu retelele sociale profesionale, angajatorii trec de la recrutarea pasiva a candidatului activ, la recrutarea activa a candidatului pasiv.

Principalul instrument in relatia candidat - angajator, CV-ul clasic, sau CV-ul 1.0, in format Word sau electronic, raspunde inca ofertelor de job-uri de pe site-urile de recrutare. Pana nu demult, angajatorul s-a multumit cu acest document de sinteza, insotit de o scrisoare de intentie. Astazi insa, daca in CV nu apar cuvintele cheie din anuntul de angajare, sansele ca el sa treaca de o prima triere electronica sunt aproape nule.
In plus, odata cu dezvoltarea social media, angajatorului i s-au pus la dispozitie si alte instrumente pentru a afla mai multe informatii despre candidat, iar in aceste conditii, CV-ul clasic nu mai este suficient si va fi in curand inlocuit cu CV-ul 2.0.

Fata de CV-ul 1.0, static, limitat, cu un format fix, CV-ul 2.0 este total diferit, fiind mai complex si mai seducator. Noul CV, aflat pe retelele sociale profesionale, este dinamic, nelimitat, prezent in diverse formate (text, video, .ppt ...). Ceea ce il face foarte atractiv pentru angajator sunt recomandarile profesionale, reteaua de cunostinte a candidatului, activitatea in social media si interactivitatea cu candidatul.

Noul tip de CV nu mai este unul privat, ce poate fi vizualizat numai de angajator. Profilul profesional al candidatilor este unul public, bine pozitionat pe Google, iar recrutarea a castigat mult teren datorita acestui avantaj. Anunturile de recrutare de pe site-urile sociale, pe langa faptul ca sunt vizualizate de un numar infinit mai mare de persoane, pot tinti si pe acei candidati "pasivi" care au deja un loc de munca si nu sunt activi pe site-urile de recrutare.
Astfel, eficacitatea in recrutarea pe retelele sociale va consta in identificarea celor mai bune profiluri si in adresarea directa a oportunitatii profesionale.

Pentru ca CV-ul clasic nu mai este astazi suficient, foarte multe agentii de recrutare se adapteaza si propun noi servicii pentru completarea CV-urilor, oferind, atat candidatilor, cat si angajatorilor, interconectarea platformei de recrutare cu site-urile sociale.

Daca ne gandim si la faptul ca in curand, retelele profesionale vor permite candidatilor sa aplice pe site-urile marilor companii direct cu profilul lor social, putem spune ca am trecut intr-o noua era a recrutarii, in care ne vom raporta complet diferit la CV.

Declinul CV-ului clasic si utilizarea CV-ului 2.0 aduce multe schimbari in pregatirea candidatului pentru obtinerea unui job.Mai multe despre "CV-ul 2.0: noua era in recrutare":

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Inainte de a incepe redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, este important sa stiti care este utilitatea lor reala in procesul de angajare.

» Citeste tot articolul

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

Desi CV-ul Word este, fara indoiala, formatul cel mai des utilizat in recrutarea online, CV-ul in format PDF incepe sa castige teren, datorita avantajelor sale.

» Citeste tot articolul

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania