Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul: primele sfaturi

CV-ul: primele sfaturi

CV-ul: primele sfaturi

CV-ul: primele sfaturi

Optimizati la maxim primul si cel mai important instrument de care dispuneti pentru obtinerea unui job: CV-ul.

In fiecare zi, generatii intregi de candidati lucreaza din greu pentru redactarea CV-ului. Desi puteti gasi o multime de sfaturi in lucrari de specialitate sau pe internet, ceea ce va trebuie cu adevarat este o gandire logica.

Iata primele principii de la care trebuie sa porniti pentru a redacta un CV reusit:

> Gasiti unui echilibru intre personalizarea si standardizarea CV-ului!
Cu putin efort de asezare in pagina si continut, va puteti pune in valoare personalitatea. In acelasi timp, structura CV-ului trebuie sa-i permita angajatorului sa gaseasca foarte usor informatiile cheie. Se estimeaza ca acesta nu pierde mai mult de 30 de secunde in citirea unui CV. Prin urmare, aveti grija sa fiti coerenti, clari si concisi.

> Eliminati greselile de ortografie!
Ortografia este un criteriu de selectie eficace. Daca lasati greseli in CV, puteti fi sigur ca nu veti obtine nicio intalnire cu angajatorul. Recititi CV-ul cu atentie de mai multe ori inainte sa-l trimiteti si rugati-va prietenii sa va ajute in corectarea greselilor. De multe ori, dupa o lectura multipla, nu mai reusim sa sesizam singuri micile erori. Acestea sar mai bine in ochi la o vizualizare din exterior.

> Fiecare CV este unic!
Fiecare candidatura este o combinatie unica si originala de educatie si formare, experienta profesionala, aptitudini si talente. Scoateti in evidenta ceea ce va caracterizeaza, ceea ce va da valoare si va diferentiaza de ceilalti candidati.

> Nu depasiti 2 pagini!
Nu pierdeti din vedere un obiectiv important: concizie si sinteza. Nu este obligatoriu sa mentionati in CV toate experientele profesionale, sau sa acordati aceeasi importanta pentru toate. Evidentiati ce este reprezentativ pentru postul pe care il vizati. Pentru studentii si absolventii fara experienta este suficienta o pagina in care sa surprindeti tot ce este important pentru angajator.

> Nu folositi pronume personale!
Utilizati mai degraba frazele nominale, de tipul "Responsabil de implementarea sistemului informatic". Este mai scurt si mai direct.

> Pastrati unitatea grafica pe tot parcursul CV-ului!
Toate titlurile trebuie sa fie scrise in acelasi stil. Acordati atentie marginilor, mai ales in cazul formatarilor cu bulete si numerotari. Nu exagerati cu scrierea cursiva sau ingrosarea cuvintelor. Puteti consulta modele de CV-uri pentru a avea o imagine mai clara despre coerenta vizuala.

Toate aceste principii va ajuta sa creati un CV care sa retina atentia angajatorului si sa va remarce in procesul de recrutare.

 Mai multe despre "CV-ul: primele sfaturi":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania