Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Bazele CV-ului

Bazele CV-ului

Bazele CV-ului

Bazele CV-ului

CV-ul este considerat un instrument de marketing care va face publicitate in fata unui potential angajator. Scopul CV-ului este sa va ajute sa fiti chemati la un interviu de angajare.


Puteti sa petreceti multe ore pentru a crea un CV reusit, insa o persoana cu experienta nu va aloca mai mult de 30 de secunde pentru a-l citi. De aceea, trebuie sa aveti un CV eficient si cu adevarat reprezentativ.

In functie de pregatirea si experienta voastra dimensiunea unui CV poate sa difere. Totusi, trebuie sa stiti ca dimensiunea unui CV poate reprezenta un punct forte sau slab pentru candidatura voastra. Daca informatiile prezentate in CV nu sunt interesante, angajatorul va renunta la citirea CV-ului chiar si dupa prima pagina.

Asezarea in pagina si originalitatea nu trebuie sa eclipseze continutul CV-ului. Un CV original poate echivala cu « o gura de aer proaspat » pentru persoana care citeste 100 de CV-uri. Exista cazuri cand angajatorii prefera un CV sobru, dar fara a exagera.

Pentru a demonstra entuziasmul si dinamismul vostru, folositi verbe de actiune, dar incercati si fiti precisi si concisi. Un element distinctiv poate fi binevenit in cazul in care credeti ca ar fi necesar sa-l folositi.

Inainte de a trimite CV-ul angajatorului trebuie sa aveti grija sa-l recititi si, chiar, sa rugati pe cineva apropiat sa-l citeasca. In acest fel puteti sa excludeti si cele mai mici greseli care pot sa apara in CV.Mai multe despre "Bazele CV-ului":

Link-urile in CV: pro sau contra?

Link-urile in CV: pro sau contra?

Este bine sau nu sa punem link-uri in CV? O intrebare la care incercam sa raspundem, analizand posibilitatile pe care le aveti pentru a oferi link-uri catre diferite surse online.

» Citeste tot articolul

Importanta titlului unui CV

Importanta titlului unui CV

In cautarea unui job, titlul CV-ului este primul contact cu angajatorul. Acesta trebuie sa fie clar si concis si adaptat job-ului cautat in momentul respectiv.

» Citeste tot articolul

CV-ul in recrutarea online

CV-ul in recrutarea online

CV-ul este « oglinda » parcursului vostru profesional, el permite prezentarea experientelor si competentelor care va recomanda pentru un anumit job.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania