Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Aveti un CV plictisitor?

Aveti un CV plictisitor?

Aveti un CV plictisitor?

Aveti un CV plictisitor?

Prin informatiile pe care le prezinta, CV-ul trebuie sa-i atraga atentia angajatorului pentru a fi selectat pentru interviu.

Un CV nu trebuie numai sa-i dezvaluie angajatorului parcursul profesional si calitatile voastre, ci trebuie sa-i trezeasca acestuia interesul de a va cunoaste. Verificati prin intrebarile de mai jos daca CV-ul vostru este interesant pentru angajator, sau are efectul unui somnifer.

Cat de lung este CV-ul vostru?

Indiferent cat de multe aveti de spus, nu uitati ca informatia din CV trebuie structurata astfel incat angajatorul sa retina esentialul despre voi in 20 de secunde. Prin urmare, un CV lung nu este apreciat mai mult decat unul scurt. In ceea ce priveste numarul ideal de pagini pe care trebuie sa le aiba un CV, pot exista diferente in functie de domeniul de activitate, insa este bine ca acesta sa nu depaseasca 2 pagini.

Cum prezentati rubrica "Experienta profesionala"?

Atunci cand redactati un CV, tineti cont ca acesta nu este o lista de cumparaturi. In loc sa enumerati toate job-urile de vacanta pe care le-ati avut, mai degraba pastrati esentialul si vorbiti despre competentele pe care le-ati dezvoltat in cadrul acestor job-uri. Axati-va mai degraba pe o scurta descriere, decat pe un inventar.

Cum arata CV-ul vostru?

Datorita faptului ca angajatorii triaza sute de CV-uri zilnic, nu vor pierde timpul cu acelea care nu au un aspect ingrijit. CV-ul trebuie sa aiba un aspect armonios, care sa faciliteze lectura informatiilor. Pentru ca elementele esentiale sa sara mai repede in ochii angajatorului, ierarhizati informatiile din CV in rubrici si sub-rubrici, iar in locul blocurilor de text compacte, utilizati numeratori si marcatori pentru o vizibilitate mai buna a textului. De asemenea, alegeti cu atentie tipul si marimea textului, pentru ca un text scris cu caractere mici, inghesuit, oboseste mai mult ochii.

Ce cuvinte si expresii folositi in CV?

Atunci cand redactati un CV, evitati formularile care-i lasa rece pe angajatori: "Am participat la un proiect de mare anvergura", "Am luat parte la elaborarea unui plan strategic", etc. Astfel de fraze nu spun nimic despre competentele voastre si nu indica care este gradul vostru de implicare in actiunea respectiva. Mai degraba mentionati care a fost pozitia si atributiile pe care le-ati avut in cadrul proiectului respectiv.

Nu uitati ca un CV plictisitor va diminueaza sansele de a fi chemati la interviu!Mai multe despre "Aveti un CV plictisitor?":

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Diferenta intre CV si scrisoarea de intentie

Inainte de a incepe redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, este important sa stiti care este utilitatea lor reala in procesul de angajare.

» Citeste tot articolul

CV Word sau CV PDF?

CV Word sau CV PDF?

Desi CV-ul Word este, fara indoiala, formatul cel mai des utilizat in recrutarea online, CV-ul in format PDF incepe sa castige teren, datorita avantajelor sale.

» Citeste tot articolul

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Care este cea mai buna forma a CV-ului vostru?

Exista foarte multe carti si site-uri care ofera recomandari pentru crearea unui CV. Uneori sfaturile oferite sunt contradictorii.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania