Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » 4 puncte de verificat inainte de trimiterea CV-ului

4 puncte de verificat inainte de trimiterea CV-ului

4 puncte de verificat inainte de trimiterea CV-ului

4 puncte de verificat inainte de trimiterea CV-ului

Va pregatiti sa trimiteti CV-ul? Pentru a verifica daca acesta este complet, va prezentam 4 puncte esentiale pe care sa insistati pentru ca CV-ul vostru sa fie reperat de catre angajatori.

Atunci cand doriti sa aplicati pentru un job, este necesar sa verificati daca CV-ul vostru corespunde cu postul respectiv. Cel mai bine este sa intocmiti un check list cu cele mai importante puncte de urmarit inainte de trimiterea CV-ului.

Pentru a veni in ajutorul vostru, va prezentam cateva elemente esentiale pe care nu trebuie sa le pierdeti din vedere in actualizarea CV-ului.

1. Datele personale
Un aspect foarte important de verificat inainte de a trimite un CV, este corectitudinea si actualitatea datelor personale: nume, email, numar de telefon, etc.
Daca aceste informatii sunt gresite, riscati sa nu puteti fi contactati pentru interviu. Daca aveti mai multe numere de telefon sau email-uri active, indicati-le pe cele mai des utilizate.
De asemenea, este important sa indicati in CV adresa de email personala, nu pe cea de serviciu. Astfel de greseli va pot reduce considerabil sansele de a obtine un interviu.

2. Cuvintele cheie din CV
Inainte de a trimite CV-ul, verificati prezenta cuvintelor cheie din anuntul de recrutare in candidatura voastra. Acest lucru este important pentru a trece de o prima triere a CV-urilor, care este facuta in general dupa aceste cuvinte cheie.
In plus, incercati sa valorificati cuvintele cheie din anunt, mai ales cele legate de competente, si in scrisoarea de intentie.

3. Aspectul si formatarea CV-ului
Nu trimiteti niciodata un CV fara sa-l recititi! Imprimati-l si verificati aspectul textului, eventuale greseli de ortografie, asezare in pagina, etc.
Este posibil ca anumite greseli de sintaxa sa nu le sesizati, motiv pentru care este util ca CV-ul vostru sa mai fie citit de o alta persoana inainte de a-l trimite angajatorului.
Totodata, puneti-va in locul angajatorului si verificati daca la o prima vizualizare a CV-ului ies in evidenta cuvintele cheie sau punctele pe care ati dorit sa insistati.

4. Verificarea fisierelor
In cazul in care candidatura voastra este un atasament, verificati daca fisierele se deschid inainte de a le trimite. Faceti un test pe un alt calculator pentru a verifica compatibilitatea fisierelor si aspectul documentului pentru versiuni mai noi sau mai vechi ale programelor de editare.
Pentru ca aspectul documentului sa nu se modifice, cel mai util este sa trimiteti CV-ul in format “.pdf”. Pentru compatibilitatea fisierelor, preferati intotdeauna extensia “.doc” fata de “.docx”.

Prin verificarea acestor elemente, precum si a altor puncte importante de atins in CV, puteti fi siguri ca veti atrage atentia angajatorului!Mai multe despre "4 puncte de verificat inainte de trimiterea CV-ului":

Aspectele esentiale ale CV-ului

Aspectele esentiale ale CV-ului

Un angajator cauta lucruri precise la un candidat. Cu o singura privire pe CV-ul vostru, angajatorul este capabil sa-si dea seama daca aveti un profil bun sau nu pentru postul propus.

» Citeste tot articolul

Ce cauta angajatorii in CV?

Ce cauta angajatorii in CV?

Cand redactati un CV, va intrebati adesea ce competente sa scoateti in evidenta ca sa obtineti un interviu. Insa pentru a reusi, important este sa stiti ce cauta angajatorul in CV-urile voastre.

» Citeste tot articolul

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail

Candidatura pe e-mail este un demers mai rapid si mai usor decat candidatura online, pe site-ul angajatorului. O candidatura pe e-mail, spontana sau nu, trebuie sa atraga atentia destinatarului prin orice mijloace.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania