Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Concediu » Zile de concediu

Zile de concediu

Zile de concediu

Zile de concediu

Fiecarui angajat ii este acordat un numar de zile de concediu de care poate sa profite in cursul anului pentru a se relaxa si desprinde de problemele de la serviciu.

In contractul de munca al fiecarui angajat este specificat un numar de zile de concediu. Angajatii pot beneficia de aceste zile de concediu in decursul unui an, existand si exceptii in cazul unor companii care ofera posibilitatea angajatilor sa beneficieze de aceste zile de concediu si in primele luni din anul urmator.

Este foarte important sa beneficiati de aceste zile de concediu mai ales ca ele sunt platite integral. Pe langa aceste zile de concediu, in fiecare an angajatii mai profita si de anumite zile care sunt declarate nelucratoare si pe care fiecare angajat le asteapta cu nerabdare.

Nu toate persoanele active au acelasi numar de zile de concediu, de exemplu, numarul de zile de concediu poate sa creasca in functie de vechimea in munca. De asemenea, angajatorii din domeniul privat pot sa ofere angajatilor un numar mai mare de zile de concediu atata timp cat acest lucru este  specificat in contractul de munca.

Pentru a putea beneficia de zilele de concediu fiecare angajat trebuie sa completeze o cerere de concediu, care trebuie sa fie aprobata de persoanele din conducere.Trebuie sa va planificati foarte bine aceste zile de concediu, atat in functie de necesitatile voastre, cat si ale companiei.

In cazul unor evenimente speciale din familie, cum ar fi casatoria, nasterea unui copil, decesul unei persoane apropiate, benefiati de zile libere platite, care sunt in plus fata de zilele de concediu de odihna.Mai multe despre "Zile de concediu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Zile de concediu


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania