Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Concediu » Concediul de studii

Concediul de studii

Concediul de studii

Concediul de studii

Sunteti student(a), aveti un job, va apropiati de finalizarea studiilor si nu aveti timp sa va pregatiti? Angajatorii sunt obligati sa va acorde concediu de studii conform conditiilor impuse de lege.


Studentii care lucreaza dar si orice salariat, are dreptul sa beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesionala. Concediul de studii se poate lua si fractionat, in cursul unui an calendaristic, pentru sustinerea examenelor de absolvire (licenta, dizertatie, doctorat) a unor forme de invatamant sau pentru sustinerea examenelor de promovare.

Concediul de studii este de obicei fara plata, existand insa si cazuri exceptionale cand angajatorii ii sprijina pe tineri. Cererea de concediu de studii trebuie inmanata angajatorului cu cel putin o luna inainte de efectuarea acestuia si trebuie sa precizati data de incepere a stagiului, domeniul si durata acestuia, precum si denumirea institutiei de formare profesionala.

Studentii nu ar trebuie sa intampine probleme in momentul in care solicita concediul de studii deoarece angajatorii ar trebuie sa se astepte la acest lucru din momentul selectiei angajatilor. Chiar daca sunt foarte multi studenti angajati, multi nici nu incearca sa solicite concediul de studii.

Concediul de studii este solicitat de obicei la finalizarea studiilor, pentru sustinerea examenelor finale. Multi studenti care lucreaza nu pot beneficia de concediul de studii si in acest fel amana sustinerea examenelor chiar si pentru cativa ani.

Discutati inca din timpul interviului cu angajatorul despre aspectul concediului de studii pentru a fi linistit in momentul finalizarii studiilor.Mai multe despre "Concediul de studii":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Concediul de studii


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania