Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Concediu » Concediul de odihna anual

Concediul de odihna anual

Concediul de odihna anual

Concediul de odihna anual

Concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor iar durata acestuia este stabilita in contractul individual de munca.

In functie de perioada lucrata intr-un an se stabileste si numarul de zile de concediu care ii revin unui angajat. Nu sunt incluse in durata concediului de odihna sarbatorile legale in care nu se lucreaza si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca.

Daca nu ati reusit sa beneficiati de zilele de concediu de odihna alocate si ati incetat colaborarea cu compania respectiva, aceste zile de concediu de odihna trebuie sa fie compensate in bani de catre angajator.

Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar, de cel putin 3 zile lucratoare.

Pentru a putea benefia de concediul de odihna angajatul trebuie sa si-l pogrameze de comun acord cu superiorul si, chiar cu colegii. Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.

Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.Mai multe despre "Concediul de odihna anual":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Concediul de odihna anual


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania