Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Concediu » Concediul pentru formare profesionala

Concediul pentru formare profesionala

Concediul pentru formare profesionala

Concediul pentru formare profesionala

Angajatii au dreptul sa beneficieze, la cerere, de concediu pentru formare profesionala. Acesta se poate acorda cu sau fara plata.

In calitate de salariati ai unei companii, vi se asigura, periodic, participarea la stagii de formare profesionala, pe cheltuiala angajatorului.
In cazul in care acestea nu v-au fost acordate, aveti dreptul la concediu pentru formare profesionala platit, atunci cand doriti sa participati la un astfel de stagiu sau curs.
Durata unui concediu pentru formare profesionala platit nu poate depasi 10 zile lucratoare sau 80 de ore. Perioada in care puteti beneficia de concediu se stabileste de comun acord cu angajatorul.
Este bine sa stiti ca durata concediului pentru formare profesionala platit nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna.

Cererea de concediu trebuie facuta cu cel putin o luna inainte de efectuarea stagiului de formare profesionala. Aceasta trebuie sa contina:
-    denumirea furnizorului de formare profesionala;
-    domeniul si durata stagiului de formare profesionala;
-    data de incepere a stagiului si intervalul orar in care acesta se desfasoara.

Pentru formare profesionala se acorda si concediu fara plata, daca va decideti sa urmati un curs pe cheltuiala voastra, independent de formarea profesionala pe care v-o asigura angajatorul.
Angajatorul va poate respinge cererea de concediu fara plata, daca considera ca absenta voastra ar putea prejudicia desfasurarea activitatii in companie.
Cererea de concediu fara plata pentru formare profesioanala trebuie inaintata angajatorului cu cel putin o luna inainte de efectuarea acestuia si trebuie sa cuprinda aceleasi specificatii de mai sus.

Concediul fara plata pentru formare profesionala poate fi efectuat si fractionat in cursul unui an calendaristic, pentru sustinerea examenelor de absolvire a unor forme de invatamant sau pentru sustinerea examenelor de promovare in anul urmator in cadrul institutiilor de invatamant superior.
Si in acest caz, cererea de concediu trebuie sa fie inaintata angajatorului cu cel putin o luna inainte.

Un lucru important pe care trebuie sa-l stiti este ca, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior, aveti dreptul la 30 zile de concediu fara plata, acordate o singura data. Angajatorul va poate acorda aceste zile si fractionat, la cerere. Nu uitati insa ca acelasi angajator, nu va poate acorda aceste zile de concediu, de exemplu, si pentru pregatirea lucrarii de licenta si pentru cea de dizertatie.

Folositi-va de concediul pentru formare profesionala pentru a va pregati examenele sau pentru a urma cursuri care sa va ajute sa obtineti un loc de munca mai bun!Mai multe despre "Concediul pentru formare profesionala":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Concediul pentru formare profesionala


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania