Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Concediu » Concediul fara plata

Concediul fara plata

Concediul fara plata

Concediul fara plata

Daca zilele de concediu de odihna s-au terminat si aveti nevoie de zile libere pentru rezolvarea unor situatii personale sau pentru studii, nu uitati ca puteti cere concediu fara plata.

Concediul fara plata este un drept care se acorda salariatului, in anumite conditii. Pentru unele situatii, angajatorul este obligat sa acorde concediu fara plata, in timp ce pentru altele, ramane la latitudinea acestuia sa decida daca poate da unui salariat zile de concediu fara plata.

Conform legii, aveti dreptul la concediu fara plata pentru rezolvarea unor situatii personale. In ceea ce priveste numarul de zile de concediu pe care le puteti primi, nu este prevazuta nicio reglementare in Codul Muncii. Angajatorul este cel care decide, in functie de nevoile voastre, daca si cate zile de concediu fara plata va poate acorda.

In cazul concediului pentru formare profesionala, aveti dreptul la concediu fara plata, pe perioada participarii la stagii sau cursuri de formare profesionala. Pentru a putea beneficia de aceste zile de concediu, trebuie sa aveti grija ca cererea de concediu sa fie facuta cu cel putin o luna inainte de efectuarea acestuia. De asemenea, cererea de concediu trebuie sa contina numele furnizorului de formare profesionala, data de incepere si durata de desfasurare a cursului.

Daca angajatorul considera ca absenta voastra ar putea periclita activitatea companiei la care lucrati, va poate refuza cererea de concediu. Insa, daca aveti nevoie de concediu fara plata pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior, angajatorul este obligat, o singura data, sa va acorde 30 de zile de concediu fara plata, in acest scop.

Daca sunteti in sesiune si aveti nevoie de concediu pentru sustinerea examenelor, puteti cere concediu fara plata, care vi se poate acorda si fractionat.

Este important ca, atunci cand aveti nevoie de un numar de zile de concediu, mai ales daca este vorba de concediu fara plata, sa anuntati din timp acest lucru. In acest fel, sansele ca angajatorul sa va aprobe cererea de concediu cresc considerabil.Mai multe despre "Concediul fara plata":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

Concediul fara plata


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania